Date tehnice:
- Metoda de sudare: MMA
- Alimentare: 230 V / 50 Hz
- Consum de energie: 6,7 kVA
- Interval de curent de sudare: 20 - 330 [A]
- Curent de sudare, ciclu de lucru 100%: 255 A
- Curent de sudare, ciclu de lucru 60%: 330 A
- Ciclu de lucru nominal: 60%
- Diametrul firului electrodului: 1,6 - 4 mm
- Clasa de izolare: F
- Grad de protectie: IP21S
- Lungime cablu de alimentare: 185 cm
- Greutatea aparatului: 2,15 kg
Setul contine:
- Aparat de sudura POWERMAT
- Cablu de masa (195 cm)
- Cablu de sudura (188 cm)
- Masca de sudura
- Ciocan cu perie
- Ambalaj original
- Manual de utilizare
PROPRIETATI ALE DISPOZITIVULUI PM-IMG-330L
- Functii automate incorporate pentru a va usura munca:
HOT START, cunoscuta in mod obisnuit ca pornire la cald, permite cresterea temporara a curentului de sudare peste valoarea setata de sudor. HOT START functioneaza atunci cand arcul este aprins si are scopul de a preveni lipirea electrodului de material. Este de mare ajutor la aprinderea electrodului.
ANTI STICK intrerupe/minimizeaza tensiunea si curentul de sudare in cazul unui scurtcircuit intre electrod si materialul sudat. ANTI STICK permite sudorului sa scoata mai usor electrodul.
ARC FORCE stabilizeaza arcul indiferent de lungimea acestuia. Scaderea valorilor functiei are ca rezultat un arc moale si o adancime de penetrare mai mica, in timp ce cresterea valorilor functiei are ca rezultat o penetrare mai adanca si posibilitatea de sudare cu arc scurt. Cu cea mai mare valoare pentru functia ARC FORCE, este posibil sa presati electrodul in bazinul de metal topit si sa ardeti materialul. Acest model are reglare automata ARC FORCE.
DESIGN COMPACT SI MINIMAL
Aparatul sudeaza cu curent de la 20 la 330A si permite sudarea cu un electrod cu diametrul de la 1,6 mm la 4 mm .
Tranzistorul IGBT combina avantajele a doua tipuri de tranzistoare: usurinta de control al tranzistorilor cu efect de camp si tensiunea mare de defalcare si viteza de comutare a tranzistoarelor bipolare. Sudarea cu un electrod de 1,6 mm este acum posibila atunci cand se utilizeaza o siguranta cu intarziere de clasa C 16A. Functionarea la un curent maxim de 330A necesita protectie de cel putin 20A.
Aparatul de sudura cantareste doar 2,15 kg, ceea ce il face foarte util.
Datorita utilizarii unui ventilator mare intr-o carcasa mica a sudorului, debitul de aer a fost crescut, ceea ce a scazut temperatura tranzistoarelor. Eficienta dispozitivului este de pana la 60%.
Hamul usureaza cu siguranta lucrul cu aparatul de sudura, facandu-l mai la indemana.
POSIBILITATI DE SUDARE ALE DISPOZITIVULUI
sudare MMA
Sudarea cu arc cu un electrod acoperit este numita si metoda MMA ( Sudura manuala cu arc ) si este cea mai veche si mai universala metoda de sudare cu arc.
Metoda MMA foloseste un electrod acoperit, care consta dintr-un miez metalic acoperit cu o acoperire comprimata. Se genereaza un arc electric intre capatul electrodului si materialul care este sudat. Arcul este aprins prin contact prin atingerea capatului electrodului cu materialul sudat. Electrodul se topeste si picaturile de metal topit al electrodului sunt transferate prin arc in bazinul de metal sudat, formand o sudura dupa racire. Sudorul muta electrodul pe masura ce se topeste pe obiectul sudat, astfel incat sa mentina o lungime constanta a arcului si, in acelasi timp, isi muta capatul de topire de-a lungul liniei de sudare. Invelisul electrodului de topire emite gaze care protejeaza metalul lichid impotriva influentei atmosferei si apoi se solidifica si formeaza o zgura pe suprafata bazinului, care protejeaza metalul de sudura in solidificare impotriva influentei mediului. Dupa indepartarea electrodului de piesa de prelucrat, arcul electric se opreste si procesul de sudare este intrerupt. Dupa asezarea unei margele, zgura trebuie indepartata mecanic.
Diferenta de baza fata de alte metode de sudare este ca in metoda MMA electrodul este scurtat. In metodele TIG si MIG/MAG, lungimea electrodului ramane neschimbata, iar distanta dintre maner si elementul sudat este constanta. In metoda MMA, pentru a mentine o distanta constanta intre electrod si bazinul de sudura , suportul electrodului trebuie deplasat in mod constant catre elementul care se sudeaza, ceea ce inseamna ca abilitatile sudorului joaca un rol deosebit.